Скільки варити до готовності помідори?

Час варіння залежить від того, яку страву ми збираємось готувати. Так, для борщу помідори варять 12-15 хвилин, для приготування томатної пасти, помідорну масу слід наполовину уварити протягом 45 хвилин, а для приготування томатного соку помідори варять 8-10 хвилин.

Щоб помідори стали солодшими і швидше дозріли, їх підгодовують зольним розчином: 1 склянка золи на 10 літрів води. Наполягати не треба. Всипати золу у відро з водою, як слід розмішати, і одразу полити під корінь. На одну рослину потрібно приблизно літр розчину.

Варимо 15-20 хвилин із моменту закипання. У процесі варіння на соку з'являтиметься пінка, яку обов'язково потрібно знімати. Потім у сік всипаємо сіль та цукор.