Що буде, якщо з'їсти не солону червону рибу?

При вживанні такого продукту вас може чатувати низка небезпек: гельмінти, опісторхоз, отруєння токсинами. Шкода сирої риби, неправильно приготовленої, що пройшла недостатню термічну обробку, може бути значною для всього організму.

Що їсти можна Майже вся свіжозловлена ​​морська або океанічна рибка (лосось, камбала, дорадо, хек, сибас, тріска) їстівна в тому ж вигляді, в якому вона бовталася на волі, – в солоній воді не виживає багато видів паразитів і бактерій. Головне правило: чим солоніша вода, тим менша небезпека.

Сира риба небезпечна тим, що її м'ясі можуть утримуватися яйця паразитів. Особливо це стосується прісноводної риби. Сирого лосося, якого використовують для приготування страв японської кухні, можна їсти, будучи повністю впевненим у якості риби.

Також не зовсім корисною вважається малосольна риба. Вона зберігає всі корисні речовини, але при цьому може бути шкідливою через вміст солі. Зловживання такими продуктами дає додаткове навантаження на серце, нирки, печінку та кровоносну систему людини.